DTF tehnologija in DTF preslikači

Tehnologija Direct to film je nova tehnologija izdelave preslikačev za potisk različnih materialov. S tako izdelanimi preslikači lahko potiskamo raznovrstni tekstil in promocijske izdelke. Tehnologija DTF je v našem podjetju zamenjala tehniko sitotiska, saj smo bili pri njem omejeni, tu pa so možnosti tiska na tekstil praktično neskončne. Potisk tekstila v polni barvni izvedbi smo pred tem delali s folijo, kar p aje zamudno, sama kakovost pa ni zadovoljila naših pričakovanj. Pri DTF tehnologiji smo zelo zadovoljni z rezultati, ki nam jih dajo.


DTF preslikače lahko uporabimo za potisk majic, potisk delovnih oblačil, potisk kap, potisk dežnikov, potisk neoprena za stekleničke in še mnogo drugih promocijskih izdelkov.

 

Postopek izdelave preslikača:

1) pripravimo motiv v grafičnih programih – v mislih že imamo, da bo ozadje okoli motiva transparentno

2) pri tisku zrcalne grafike na folijo uporabimo inkjet tiskalnik, prilagojen DTF tehnologiji

3) na potiskan motiv nanesemo lepilo vprahu, odvečni prah se odstrani

4) motiv na foliji s prahom se segreje in delno utrdi, da je rokavnje z njim enostavno

5) izdelan DTF preslikač postavimo na želeno mesto na tekstilu

6) za končni prenos uporabimo toplotno prešo, ki motiv zapeče na tekstil

 

DTF preslikače odlikujejo živahne barve, ki so podložene z belo barvo, kar omogoča sijajne barve tudi na temnih podlagah. DTF preslikači so na otip mehki. DTF preslikači ne pokajo in so deloma raztegljivi. Vzdrževanje tekstila potiskanega z DTF preslikači je enostavno, pralni so z normalnimi pogoji na 40 stopinj celzijah, omejiti je potrebno le sušenje v sušilnih strojih.

 

DTF tehnologija je rešitev za vse obstoječe sitotiskarje in DTG tiskalnike, saj omogočajo hitrejšo, kvalitetnejšo in cenejšo izvedbo potiska tekstila. DFT preslikači razveseljujejo tudi vse šiviljske ustvarjalce, saj lahko svoje izdelke naredijo še bolj edinstvene. Veseli nas tudi, da je možno uporabiti DTF preslikače tudi na drugih materialih – npr. lesu.

 

Za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in za analizo podatkov o obiskanosti naša spletna stran uporablja spletne piškotke. Več informacij Strinjam se